Otomatik kepek sistemleri ve reklam tabelaları
Pek çok firma şu sıralar otomatik kepenk taktırmakta ve yaygın bir sıkıntılı düşünceye sahip oluyorlar. Firmalar mevcuttaki reklam panolarının (firma tabelası) yeni takılacak olan alüminyum kepenk veya çelik kepenk sistemleri ile uyumlu olup olmayacağını, uygulama esnasında panonun sorun teşkil edip etmeyeceğini merak etmekteler. Biz otomatik kepenk sistemleri üreticisi olarak böyle bir sıkıntının çok ama çok nadir rastlanılan bir sıkıntı olduğunu belirtmek isteriz.
Öncelikle reklam panoları firma yerleşkesinin ön cephesinde (cephenin alın denilen yerine monte edilmiş) bulunan tabelalardır. Her firma ilk olarak tabela yaptırırken tabela yerinin ölçüsünü maksimum kullanmak ister. Bu gibi durumlarda kepengi tabelanın hemen altından, başlayacak şekilde sarma kutusunu yerleştirip montajı tamamlamaktayız. Her firmanın mağazasına taktırmak isteyeceği kepenk türü ve ölçüsü farklı olduğu için bu sarma kutusunun ölçüsü de bu büyüklüğe göre değişmektedir.
Bu nedenle montaj bölümü kapının başlangıç noktası olamamaktadır. Şayet tabela tam olarak kapının bittiği üst noktadan başlıyorsa montaj esnasında problemler yaşanabilmektedir.